Събития"УЧИЛИЩЕ, ПЪЛНО С УСМИВКИ" - първи ден:)

Усмихни се и предай нататък!

Ученици от пети клас посрещнаха родителите с пожелания за усмихнат и слънчев ден!


ИНИЦИАТИВА „СЕДМИЦА НА МОЕТО УЧИЛИЩЕ“

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Кюстендил

„УЧИЛИЩЕ, ПЪЛНО С УСМИВКИ“

13 март – 20 март 2024 годинаАкция по БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО в "Седмица на моето училище"!

Специално изработена брошура раздадоха на възлови кръстовища в района на ПЪРВО деца от Ученическия съвет!

Животът в ПЪРВО е цветен! Животът в ПЪРВО е ценен! Цени го и ти!

Пази децата на пътя!!!


Празник на училището

На 11 май 2021 година  училището ни празнува първата година от третото столетие на своето съществуване; така и мъдростта на дълголетието, и дързостта на началото съпътстват пътя ни. Патронът ни – имената на първоапостолите, светите братя Кирил и Методий – осветява раждането на словото с живота му във вечността. Първото училище в град Кюстендил пази духа на миналото, трайността във времето и неспирния процес на възобновяващата се младост.

Училището ни празнува, почитайки делото на онези родолюбиви българи, които през далечната 1820 година дръзват да се борят за просвещение и по-доброто бъдеще на своите деца.

УЧИЛИЩЕТО ни празнува, гордо с постиженията на своите ученици, неизменно сред първите в областта на науката, изкуството и спорта, които отстояват правото на Първо да бъде не само факт от историята на училищното образование в Кюстендил, но и духовно средище на българския космос и единение. Защото този празник събира в едно надеждите на родителите, мечтите на учениците и усилията на учителите пред погледа на кюстендилската общественост.

ПЪРВОТО УЧИЛИЩЕ в града празнува своята 201-годишнина. Да си Първи, е чест, която историята ни отрежда; да си Първи, е отговорност, която времето изисква; да си Първи, е предизвикателство към бъдещето и мястото, което то отрежда.

Честит празник!

Национална Асамблеая „Земята на децата” 

ОУ „Св. св. Кирил и Методии” – гр. Кюстендил взе участие в първата Национална Асамблеая „Земята на децата” 

Световния ден на водата 

Участниците в клуб „Млад еколог” при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Кюстендил отбелязаха Световния ден на водата с презентация, изработване на брошури и посещение в пречиствателна станция за отпадни води- гр. Кюстендил. 

Урок по безопасност на движението по пътищата

На 19.03.2019 г. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Кюстендил се проведе урок по безопасност на движението по пътищата, изнесен от представители на СБА пред 40 ученици от ІV и VІ класове. На изявата присъстваха г-жа Маринела Александрова – старши експерт по начално образование в РУО – Кюстендил, г-н Валентин Микев – председател на СБА – Кюстендил, г-н Марио Нецов и г-н Светослав Кръстев от СБА – София, директорът Мариана Панчева, заместник-директорът Анелия Ризова и учители от училището.


Благотворителен базар в подкрепа на Тони Костов

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ , гр. Кюстендил по идея на учениците от Ученическия съвет бе иницииран благотворителен базар в подкрепа на Тони Костов. Те се включиха активно в изработването на мартенички, както и в организирането на базара в училище с подкрепата на педагогическия съветник. Всички ученици и учители пожелаваме на Тони да оздравее, а събраните средства ще дарим за неговото лечение.