Постижения на учители и ученици

ПРОЕКТИ:

  • От месец януари 2020 стартира Проект BG05M2OP001-2.012-0001, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014 - 2020 г. „Образование за утрешния ден”. В проекта участват 3 групи за занимания по ключови дигитални умения.


  • Във връзка с извънредното положение, клубовете по Проект BG05M2OP001-2.012-0001„Образование за утрешния ден” ще продължат работата си онлайн.


  • На 11 май, във връзка с празника на ОУ "Св.св.Кирил и Методий", учениците от групите по проекта ще се включат в онлайн честването му във Фейсбук страницата на училището. Каним всички на представянето на нашите участници.

ПОСТИЖЕНИЯ:

Наградени четвъртокласници

с грамоти от Министерство на образованието и науката,

Министерство на здравеопазването и Министерство на културата

През изминалата 2019-2020 учебна година учениците от IV д клас с класен ръководител Миглена Мицова в партньорство с учениците от IV а клас с класен ръководител Майя Стоичкова се включиха в XII-то издание на Националния ученически конкурс “Посланици на здравето“, обявен от Министерство на здравеопазването.

Проектът, по който работиха учениците, бе със заглавие „За да бъдем здрави, силни и щастливи“. Те проведоха редица инициативи – беседи за храненето с лектори Даниела Жижанова - педагогически съветник в училището и Камелия Стефанова от отдел „Здравно образование и култура“ към Община Кюстендил. Рисуваха картини на тема „Спортът наш приятел“ и любимите им плодове и зеленчуци. Участваха в спортно състезание „Игри и спорт“. Четвъртокласниците създадоха и книжка „Плодовете и зеленчуците – наши приятели. Тя съдържа информация за ползата от някои плодове и зеленчуци и лесни рецепти за здравословни ястия.

Поради епидемичната обстановка планираната изложба за атрактивно аранжиране на сандвичи и салати бе направена в онлайн среда.

Трудът на децата и техните учители бе оценен и възнаграден.

Те са отличени с първо място за проект от Министерство на културата, с трето място за забележително и оригинално изпълнение на проекта си от Министерство на образованието и науката и с поощрителна награда от Министерство на здравеопазването.

Наградените четвъртокласници доказват високото ниво на обучение и възпитание в училището. Те са пример за своите съученици като радетели за природо съобразен начин на живот, който е залог за здраве и дълголетие.

Пожелаваме им нови бъдещи успехи и все такъв ентусиазъм в начинанията!

В Националния конкурс „Природата - наш дом“, организиран и проведен под егидата на Министерство на образованието и науката и „Националния дворец на децата“- София, взе участие със своя рисунка Радостин Младенов от подготвителната група на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с кл. ръководител - Илиана Божилова.

Неговата прекрасна рисунка се класира на II – ро място и е предпочетена от Националната комисия сред рисунките на децата от цяла България.

Ръководството на училището и класният ръководител поздравяват Ради Младенов и неговото семейство за успеха!

Бъди здрав, Ради и ни радвай с още по – големи успехи!