Постижения на учители и ученици
Младите огнеборци на ПЪРВО!

Момчетата на г-н Велизар Николов с четвърто място в състезанието


Математиците на ТРЕТИ клас в първата ДЕСЕТКА  на Великденското математическо състезание сред третокласниците на Кюстендил 

Г-н Георги Младенов:

Отборът-боец! Нашият отбор по лека атлетика се пребори в зоналния кръг на Ученически игри и ще представя югозападния регион на финалите! Вече сме в 10-те най-добри училищни отбора  в България! И като се има предвид, че от 8 деца, 7 са 6-ти клас и само една седмокласничка......победата е още по- сладка! Победихме в драматична битка завършила само с една точка разлика за нас (88:87) Имаше всичко-драма, сълзи, болка...като във всяко едно голямо състезание! Поклон от мен момичета и  респек на всички вас: Янина Манчева, Гергана Харалампиева,Кристина Райчева, Рада Милкова, Надалина Апостолова, Магдалена Йорданова,Божидара Генкова, София Калвин! Поклон от мен момичетаБРОНЗ за отбора по футбол на ЗОНИ!

Момчетата на г-н Велизар Николов раздадоха сърцата си  и спечелиха третото място в Зоналния етап на Ученически игри. Сложен жребий, напрегнати дузпи и много страст! Браво, МОМЧЕТА

Отново ПЪРВИ!

Днес, 27.04.2023г. се проведе Областния кръг на състезанието по Първа Долекарка Помощ, организирано от БЧК. Отборът на ОУ" Св. св Кирил и Методий", Кюстендил се класираха на Първо място и отиват на Национално състезание с ръководител Даниела Жижанова

Повод за гордост!

Отлично представяне в Национален кръг на състезанието по компютърно моделиране в гр. Шумен.

Божидар Георгиев от 4.в клас, с ръководител г-жа Мирослава Дончева, класиран на ПЪРВО място на Областен кръг и на ЧЕТВЪРТО на Националния кръг.

Иван Икономов от 3.б клас, с ръководител Димитрина Стоилкова, класиран на ПЪРВО място на Областен кръг и с отлично представяне на Националния кръг!

Първо е отново ПЪРВО и на Областния кръг по компютърно моделиране. Учениците от трети и четвърти клас - Иван Икономов и Божидар Георгиев,не само спечелиха първото място, но са класирани за Националния кръг в Шумен. Така традицията на първите места в Първо продължава. 

ПЪРВИ и по История! Учениците на г-н Симеон Смирнов с първо и трето място на областния кръг на олимпиадата по История 

ПЪРВО е първо и по география! Вече традиционно учениците на г-н Иво Пенев са на първите места по география:

Никол Стоилова от седми клас - ПЪРВА в областта и продължава на национален кръг в Русе.

Мартин Георгиев от шести клас - ПЪРВИ в областта.

Теодор Божилов и Мартин Сираков от пети клас са ВТОРИ. 

ПЪРВО пак е първо по лека атлетика. Момичетата на г-н Младенов са ПЪРВИ в областта! Драматичен финал с лекоатлетките на Дупница изпраща нашите момичета на Зони в Долна баня 

ПЪРВО е първо и във футбола! Момчетата на г-н Велизар Николов успяха да сразят отборите на Дупница и Сапарева баня в областния кръг на Ученически игри, проведен в град Рила и се класират за Зони! 

Асен Икономов от 6б клас, с ръководител г-жа Гергана Ангелова, класиран на ПЪРВО място на Областен кръг и с отлично представяне на Националния кръг на Националното състезание “Ключът на музиката” 2023г. в град Пловдив. 

Традицията продължава! Първо пак е ПЪРВО! 12 ученици от 5., 6. и 7. клас превзеха първите места на олимпиадата по български език и литература, като ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий " е на ПЪРВО място в областта по спечелени призови места. 

ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ на ПЪРВО с награди от Общински конкурс за рисунка "Искам да стана..."

Белослава Величкова lll г клас - ПЪРВО място,  Християн Расолков -  lll е клас - ТРЕТО място и Катрин Димитрова - lll г клас -  поощрителна награда.

Даниел Сираков от 6д клас с участие в НАЦИОНАЛНИЯ кръг на състезанието по музика “Ключът на музиката” - 2022г. и с грамота за отлично представяне! Благородните метали ѝ отиват! Сребърен медал и второ място в НАЦИОНАЛНИЯ конкурс за детска рисунка "Св. Трифон Зарезан", гр. Сунгурларе за Стела Васева от факултативните часове по рисуване с г-н Серафимов Отборът на ПЪРВО е победител в общинския Пролетен футболен турнир за ученици ІV клас 2022 г.Индивидуални награди:

приз „Най-добър вратар" – Антоан Никифоров от ІVв клас;

приз „Най-добър полузащитник" – Калоян Илиев от ІVб клас;

приз „Най-добър нападател" – Георги Стефанов от ІVг клас.Ния Бисерова Крумова - ПЪРВО място на ОБЛАСТЕН кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда - 2022г.

Даная Кристиан Георгиева - трето място на областен кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.


Марио Любомиров Костадинов от 4.г клас - класиран за НАЦИОНАЛЕН кръг на олимпиадата "Знам и мога" - 2022 г.

Наградени четвъртокласници

с грамоти от Министерство на образованието и науката,

Министерство на здравеопазването и Министерство на културата

През изминалата 2019-2020 учебна година учениците от IV д клас с класен ръководител Миглена Мицова в партньорство с учениците от IV а клас с класен ръководител Майя Стоичкова се включиха в XII-то издание на Националния ученически конкурс “Посланици на здравето“, обявен от Министерство на здравеопазването.

Проектът, по който работиха учениците, бе със заглавие „За да бъдем здрави, силни и щастливи“. Те проведоха редица инициативи – беседи за храненето с лектори Даниела Жижанова - педагогически съветник в училището и Камелия Стефанова от отдел „Здравно образование и култура“ към Община Кюстендил. Рисуваха картини на тема „Спортът наш приятел“ и любимите им плодове и зеленчуци. Участваха в спортно състезание „Игри и спорт“. Четвъртокласниците създадоха и книжка „Плодовете и зеленчуците – наши приятели. Тя съдържа информация за ползата от някои плодове и зеленчуци и лесни рецепти за здравословни ястия.

Поради епидемичната обстановка планираната изложба за атрактивно аранжиране на сандвичи и салати бе направена в онлайн среда.

Трудът на децата и техните учители бе оценен и възнаграден.

Те са отличени с първо място за проект от Министерство на културата, с трето място за забележително и оригинално изпълнение на проекта си от Министерство на образованието и науката и с поощрителна награда от Министерство на здравеопазването.

Наградените четвъртокласници доказват високото ниво на обучение и възпитание в училището. Те са пример за своите съученици като радетели за природо съобразен начин на живот, който е залог за здраве и дълголетие.

Пожелаваме им нови бъдещи успехи и все такъв ентусиазъм в начинанията!

В Националния конкурс „Природата - наш дом“, организиран и проведен под егидата на Министерство на образованието и науката и „Националния дворец на децата“- София, взе участие със своя рисунка Радостин Младенов от подготвителната група на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с кл. ръководител - Илиана Божилова.

Неговата прекрасна рисунка се класира на II – ро място и е предпочетена от Националната комисия сред рисунките на децата от цяла България.

Ръководството на училището и класният ръководител поздравяват Ради Младенов и неговото семейство за успеха!

Бъди здрав, Ради и ни радвай с още по – големи успехи!